NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

INFOdag
25 november 2018

NET & MEN infodag i.s.m. kankerinstituut Jules Bordet.
Event te Wemmel, Bowling Stones.

Voor grotere weergave, klik op het beeld.

NET & MEN Infodag neuro-endocriene tumoren in 2018 in samenwerking met kankerinstituut Jules Bordet Brussel. Locatie: Bowling Stones Wemmel
De patiënt in staat stellen om over zijn ziekte mee te spreken

Eén van de doelstelling van de vzw is het verhogen van patiënt empowerment. Heel belangrijk daarbij is dat de patiënt toegang krijgt tot de juiste en up to date informatie. Informeren over de ziekte en hoe ermee omgaan, komt dan ook volop aan bod op deze INFOdag.

Wetenschappelijke lezingen op deze INFOdag
 • Neuroendocriene tumoren: een overzicht van de verschillende types en behandelingen
  Dr. Godelieve Machiels
  (Jules Bordet Instituut)
 • Behandeling van levermetastasen van NET in 2018
  Prof. Dr. Ivan Borbath
  (Cliniques universitaires Saint-Luc, UCL)
 • Recente ontwikkelingen inzake PRRT in België
  Prof. Dr. Patrick Flamen
  (Jules Bordet Instituut)
 • Panel beantwoordt vragen uit het publiek
10 nov is World NET Cancer Day

Naar aanleiding van de wereldwijd gevoerde NET Kanker Dag willen we helpen de aandacht naar onze zeldzame kanker te trekken. Op 8 en 9 november hielden we infostand (met een gloednieuw infobord en de opvallende zebra van Ipsen) in UZ Antwerpen en in Jules Bordet te Brussel. Vandaag, op onze INFOdag verzorgt kankerinstituut Jules Bordet het wetenschappelijk gedeelte.

Over kankerinstituut
Jules Bordet te Brussel

Het Jules Bordet Instituut is een multidisciplinair ziekenhuis dat volledig gericht is op patiënten die aan kanker lijden. Al decennia lang is het nationaal en internationaal befaamd omwille van kankerbehandeling, onderzoek en opleiding.

Het ziekenhuis is gelegen in het hartje van Brussel, dicht bij de Hallepoort. Het bouwt een nieuw instituut op de ULB-campus in Anderlecht, naast het Erasmusziekenhuis. De ingebruikname is gepland in 2020. Door deze verhuizing wordt het Jules Bordet Instituut dé referentie van een heus Brussels kankercentrum en wil het één van de belangrijkste kankerbestriijdingscentra van Europa worden. https://www.bordet.be

Over de arts-specialist op de INFOdag

Dr. Godelieve Machiels geeft een overzicht van de types neuro-endocriene tumoren en de behandelingen. Dr. Machiels is gastro-enteroloog en werkzaam in het Jules Bordet instituut waar ze samen met Prof. Dr. Flamen o.a. de nederlandstalige NET-patiënten behandelt. Ze is ook mede-auteur van verschillende medische publicaties.

Prof. Dr. Ivan Borbath is chef de clinique aan de Cliniques Universitaires Saint-Luc, het academisch ziekenhuis van de Université Catholique de Louvain of UCL. Het universitair ziekenhuis neemt deel aan onderzoeksprogramma’s in samenwerking met de Faculteit Geneeskunde en de scholen op het UCL-terrein in Sint-Lambrechts-Woluwe. Mede door zijn onderzoekswerk is Prof. Dr. Borbath goed vertrouwd met de meest recente ontwikkelingen in de gastro-enterologie en de digestieve oncologie. Daaronder valt ook het behandelen van NET-meta’s in de lever.

Prof. Dr. Patrick Flamen is hoofd van de dienst Nucleaire van het Jules Bordet Instituut. Het Jules Bordet Instituut is pionier in België voor de radio-embolisatie van levertumoren met microsferen (radioactieve bolletjes) die gemerkt zijn met Yttrium-90, die selectief ingespoten worden in de leverslagader. Eveneens baanbrekend is zijn werk voor de ontwikkeling van PRRT met Lutetium-177 octreotaat bij de behandeling van NET. Hij is dan ook de geschikte persoon om ons de weg te wijzen in de meest recente ontwikkelingen inzake PRRT in België.

Uw vragen krijgen een antwoord in het panelgesprek

Na iedere lezing is er een 10-tal minuten voorzien om enkele vragen te stellen over het behandelde onderwerp. Na alle lezingen zetelen de 3 artsen in het panel. Algemene vragen en vooraf ingestuurde vragen worden besproken.

De innerlijke mens…

verlangt naar eten, babbels en contact. Bowling Stones biedt een perfect samenzijn in een grote, lichte ruimte, aan lange tafels. Het is geen stoelendans maar met regelmaat verschijnen lotgenoten aan de andere kant van de tafel om een praatje te slaan. Versterkend, hartverwarmend, opbeurend; zoals ‘lotgenotencontact’ hoort te zijn. De dag afsluiten doen we met een partijtje bowlen of een gemoedelijke babbel.

Infobord NET & MEN Kanker

Met meer trots dan ooit tevoren kunnen we onze vereniging tussen andere patiëntenverenigingen laten opmerken: een gloednieuw infobord is in gebruik. De stand is in een oogwenk opgebouwd en ombouwbaar van mini tot maxi, Nederlandstalig of Franstalig. Al is voorlopig enkel de Nederlandse versie klaar en wordt in 2019 de inhoud ook Franstalig uitgewerkt.

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker