NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

  1. Hoofdpagina
  2.  » FAMILIEdag > Recent

Welkom op de aankomende FAMILIEdag

FAMILIEdag
24 april 2022

Stadsbrouwerij De Koninck brengt ons samen bij een informatief en speels Antwerps belevenisrondje. Santé!

Beeld dat de NET & MEN Kanker Familiedag aankondigt

Leden van vzw NET & MEN Kanker kunnen inschrijven vanaf 24 maart tot uiterlijk 13 april.

Krijg als eerste een uitnodiging:  abonneer je op onze nieuwsbrief.
Of volg ons op Twitter en Facebook.

Dag overzicht

Verwacht je aan een gemoedelijke dag, met kennisverruiming, activiteit en ontmoeting waarbij je samen met je naasten psycho-sociale steun vindt.

  • 10:00 Verwelkoming in zaal Brouwershuis
  • 10.30 Voordracht door Prof. Edgard Eeckman over Patiënten Empowerment.
  • 12:00 Gezamelijk middagmaal
  • 14:00 Partijtje City Golf  | Interactieve tour Brouwerij | Contact bij een Bolleke, koffie, thee of frisdrank
  • 17:00 Einde van de Familiedag

Deelnemen aan de familiedag is gratis. De activiteiten staan in het licht van het in 2022 10-jarig bestaan van onze vzw.

Informatief luik: voordracht

In zijn voordracht “Naar een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker” reikt professor Eeckman ons concrete tips aan om meer betrokken te zijn in ons gezondheidsverhaal. Een verhaal dat door patiënt, hulpverlener, (huis-)arts, mantelzorger en door naasten geleefd wordt en waar we allemaal baat bij hebben om dat zo leefbaar mogelijk te doen.

Over Prof. Eeckman

Prof. Edgard Eeckman studeerde communicatiewetenschappen aan de VUB. Hij treedt op als communicatiemanager van UZ Brussel en is voorzitter van de vzw Patient Empowerment. Als wetenschappelijk medewerker is hij aangesloten bij de VUB-onderzoeksgroep ECHO. Hij is auteur van meerdere boeken. Hij is de geknipte man om over patiënt empowerment te spreken.

Bekijk alvast onderstaande video met nederlandstalige ondertiteling om patient empowerment te vatten.

Samen aan tafel

Samen tafelen wakkert gesprekken aan, daarom tafelen we graag uitgebreid en nemen we er ook voldoende tijd voor. Op het inschrijfformulier geef je aan welk gerecht (voor- en hoofdgerecht) jouw voorkeur geniet.

Partijtje golf in ‘t Stad?!

Tijd voor het doe-moment: onder begeleiding wordt in de stad het “City Golf De Koninck” golfparcours afgelegd. Het spel bevat 6 holes op “must see” locaties in de buurt van de brouwerij. Tijdens de tour worden er leuke weetjes en anekdotes over de bezienswaardigheden rondom de brouwerij verteld. Ondertussen ontdek je de gezellige buurt rond de brouwerij en zal je strijden voor de eerste plaats.

Interactieve tour in de brouwerij

Na afloop van de golfwedstrijd keren we terug naar de brouwerij om op eigen tempo de interactieve tour van De Koninck ontdekken. Bij de start van de interactieve tour krijgt wie wil een biertje. Tijdens de tour kan je zelf een biertje tappen.

Nog meer babbels

Ingeval de tussendoor gesprekken onvoldoende zouden zijn, rest ons nog voldoende babbeltijd bij een vers getapt Bolleke, koffie, thee of frisdrank.

Goed om weten embarassed .
Hoe minder golfervaring de deelnemers hebben hoe leuker City Golf wordt. Daarbij is de tour heel laagdrempelig, dus iedereen kan van deze ontspannende activiteit genieten. Gemakkelijke, eventuele waterdichte schoenen worden wel aangeraden. Als het regent worden de routes aangepast zodat eventuele hinder tot het absolute minimum gereduceerd wordt. Besef wel dat de golfactiviteit steeds in de buitenlucht zal plaatsvinden. Alle golfmateriaal voor links- en rechtshandigen wordt voorzien, je hoeft geen golfclubs of ballen mee te brengen.

Bereikbaarheid en parkeren

Met de wagen? Parkeren kan je op twee betalende parkings in het begin van de Boomgaardstraat (naast de brouwerij en daar tegenover, naast Velodome). Je staat op een afgesloten met camera’s bewaakte parking en betaalt 1,50 euro per uur (de eerste drie kwartier zijn gratis). De betaalautomaat staat aan de ingang van de parking.
Openbaar vervoer? Het station van Antwerpen-Berchem bevindt zich op 10 minuten wandelen van de brouwerij, tram en bus stopt voor de deur (halte ‘Harmonie’) en er is een VELO station naast de brouwerij.

Locatie

Stadsbrouwerij De Koninck

Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen

Wij kunnen deze dag realiseren met de steun van Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker.

logo Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker

Familiedag houden is ‘samenzijn op een open en ongedwongen manier, onder lotgenoten en familie’.

Het logobeeld Familiedag, dat staat voor een familiale activiteit onder lotgenoten en naasten die lid zijn van vzw NET & MEN Kanker

Twee goede redenen om naar de FAMILIEdag te komen:

1» De ziekten NET en MEN beïnvloeden niet enkel het leven van de patiënt, maar ook van iedereen die hem/haar omringt.

Op het programma van de familiedag staan activiteiten voor jong en oud: een leerrijk bezoek, een spel, een ontdekkingstocht, …

Afhankelijk van het programma bekijken we de mogelijkheid om ruimte te maken voor (klein-)kinderen, hoe we hen kunnen  laten ravotten terwijl volwassenen met elkaar in gesprek gaan.

Dit is een samenzijn op een open en ongedwongen manier en vooral: met veel gezelligheid!

2» Vind psycho-sociale steun

Wanneer op de familiedag een informatief luik wordt voorzien, handelt het onderwerp niet over de ziekte NET/NEC of MEN maar wordt het psycho-sociaal aspect rond ziek zijn belicht.

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker