NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

Welkom op de aankomende FAMILIEdag

Beeld dat de NET & MEN Kanker Familiedag aankondigt

FAMILIEdag
Zaterdag 1 juni

Walsbay aan de Westerschelde waar wij met auteur/lotgenoot Kasper Klarenbeek tussen vintage boten, auto’s en kledij een gevoelsvolle NET&MEN familiedag houden.

Dagplan

  • 10:00 Verwelkoming
  • 10:30 Spreker Kasper Klarenbeek
  • 12:00 Lunch met pasteien
  • 14:00 Walsbay beleving | gegidste tour
  • 16:00 Einde van de Familiedag
  • Wie wil hoeft nog niet naar huis… de avondzon bij de Westerschelde lonkt…

Verwacht je aan een gemoedelijke dag, geestverruimend, actief ontmoetend. Vind samen met je naasten psycho-sociale info en steun.

Klik op de button en een nieuw bericht in je Mail-app opent. Geef naam en voornaam van jezelf en de deelnemers op. Verstuur de mail. Je inschrijving is bevestigd als je van ons een mailtje terugkrijgt. Plaatsen zijn beperkt tot 50 deelnemers.

Locatie

Walsoordensestraat 11A
4588 KA Walsoorden
Nederland

DOEL | Lotgenoten ontmoeten elkaar in het bijzijn van hun gezin/familie.

VOOR | Leden van vzw NET & MEN Kanker.
Deelnemen is gratis.

Krijg als eerste een uitnodiging:  abonneer je op onze nieuwsbrief. Volg ons op Facebook.

Wij kunnen deze dag realiseren met de steun van Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker.

logo Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker

Spreker

Kasper Klaarenbeek, auteur van het boekEcht de Sjaak!” heeft het over ervaringen als ongeneeslijk zieke. Met scheutjes humor en een praktische en positieve ingesteldheid spreekt hij over mannen die leren leven met ziek zijn. Ook vrouwen en naasten worstelen met gelijkaardige vragen. Kasper maakt het meer bespreekbaar en verwacht van de deelnemers een eigen inbreng. Geen eenrichtingsverkeer, wel veel overleg, overwegingen en tips.

Leer in deze video Kasper kennen.

Walsoorden

Walsoorden is een klein havendorp in de Nederlandse provincie Zeeland en ligt direct aan de Westerschelde. Het telt 335 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Hulst. De grote zeeboten van en naar Antwerpen komen hier zo dicht langs de zeedijk, dat je ze bijna kunt aanraken. Vergeet vooral je verrekijker niet, want in de verte zie je af en toe een zeehond opduiken. Vergeet ook een jasje niet, ook al hebben wij vooraf zon besteld het kan er flink waaien.

Op 35 km van Walsoorden heb je Hulst, Terneuzen en Sint-Niklaas waar het aanbod overnachtingsmogelijkheden groter is dan in de streek rond Walsoorden.

Meer…

Voor grotere weergave, klik op de foto

Walsbay

In Walsoorden, verscholen achter de Westerscheldedijk ligt Walsbay. In de meekrapschuur uit 1778 vinden unieke taferelen plaats: tussen gerestaureerde auto’s en boten, bij ambachtelijke pasteien en een drankje,  in de werkplaats en de stylingshop. Hier zullen wij een dagje samen zijn om elkaar te vinden en onszelf aan te sterken.

We beleven Walsbay via een gegidste tour op de werkplaatsen van Tradewind Yachts en Lion Classics (houten boten en klassieke auto’s van veelal Engelse makelij in hun oude glorie hersteld) of vintage shoppen in Walsbay Styling. Heerlijke huisgemaakte english pies (traditionele pasteien) worden als lunch aangeboden.

NET&MEN Familiedag in Walsbay ; Walsoorden,dorp aan de Westerschelde

Dagverslag

Na afloop van deze lotgenotenbijeenkomst brengen we hier (beeld)verslag.

Samenzijn op een
open en ongedwongen manier, onder lotgenoten en met naasten.
Het logobeeld Familiedag, dat staat voor een familiale activiteit onder lotgenoten en naasten die lid zijn van vzw NET & MEN Kanker

Twee goede redenen om naar de FAMILIEdag te komen:

1» De ziekten NET en MEN beïnvloeden niet enkel het leven van de patiënt, maar ook van iedereen die hem/haar omringt.

Op het programma van de familiedag staan activiteiten: een leerrijk bezoek, een spel, een ontdekkingstocht, … De ervaring leert ons dat de groep meestal uit 45+’ers bestaat. Op vraag van lotgenoten bekijken we de mogelijkheid om ruimte te maken voor (klein-)kinderen, hoe we hen kunnen laten ravotten terwijl volwassenen met elkaar in gesprek gaan.

2» Vind psycho-sociale steun

Het informatief luik belicht gevoelens en gedachten rond (chronisch, palliatief) ziek zijn, met de bedoeling inzichten en tools aan te reiken om met de ziek(t)e om te gaan.

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker