NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

Benader ons voor info en gesprek

Informeren, richting geven

Velen met de diagnose NET of MEN zijn op zoek naar informatie. Zoals met alle zeldzame ziekten is het niet makkelijk om informatie te vinden, laat staan om mensen met dezelfde ziekte te ontmoeten. Vzw NET & MEN Kanker is de enige lotgenotengroep voor NET en MEN in België en richt zich naar Nederlands- en Franstaligen. Onze website bevat informatie over de ziekten en links naar andere organisaties en diensten. Jaarlijks richt de vzw een infodag in waarbij professionals aspecten van de ziekten toelichten.

Je kan ons mailen of bellen voor info aangaande de ziekte, weet wel, wij zijn geen dokters.

Onder lotgenoten in de verborgen Facebookgroep

Sommige patiënten voelen de behoefte om hun ervaring te delen met lotgenoten en zodoende voor anderen een steun te zijn. De verborgen Facebookgroep is zo’n plek. Ben je geregistreerd op onze ledenadministratielijst dan kan je toetreden. Een aanvraag doe je hier.

Een gesprek met Martine kan troost bieden en voor begrip zorgen

Het vaststellen van NET of MEN heeft een enorme impact op je leven en dat van je gezin. Uit ervaring weten we dat de stap naar lotgenotencontact niet altijd evident is. Een gesprek met Martine of een infodag meemaken, haalt mensen dikwijls over de streep. Martine, lid van het bestuur van de vzw, biedt een luisterend oor en een bemoedigend gesprek. Steeds vertrouwelijk. Martine luistert ook naar wie het moeilijk heeft als iemand in zijn of haar omgeving NET of MEN heeft.

Voor algemene informatie mail ons: info@net-men-kanker.be

Voor een vertrouwelijk contact aangaande NET en MEN:

Kennismaken met Martine

“Mijn naam is Martine Vervaeck en ik woon te Kortrijk. Graag wil ik me voorstellen en vertellen hoe vzw NET & MEN Kanker een deel van mijn leven is geworden.

Na een loopbaan in het onderwijs kon ik op 1 september 2015 met pensioen. Met drie kinderen en zes kleinkinderen, een schoonzus waarmee ik graag op stap ga en een vriend die net als ik geniet van reizen en fietsen, kom ik al snel tijd tekort. Zo pas ik perfect in wat er over gepensioneerden verteld wordt.

In mijn leven heb ik al meermaals te maken gehad met kanker bij familie en vrienden. Van neuro-endocriene  tumoren had ik echter nog nooit gehoord. Toen bleek dat mijn vriend NET heeft, stapte ik mee in de wereld van medicatie, geneeskunde, studies en lotgenoten.

Mijn eerste contact met de vzw NET & MEN Kanker was op 1 mei 2015 aan de haven van Blankenberge, er was toen een motortreffen ten voordele van de vzw. De toenmalige voorzitster, Véronique en haar familie ontvingen ons. Het was een hartelijk contact, levendig en met veel animo.

Haar geanimeerde inzet is me altijd bijgebleven. Samen aan het werk om NET en MEN kanker meer herkenbaarheid te geven, fondsen te verwerven om de lotgenotengroep verder uit te bouwen, dat werd ook mijn doel.

Na het volgen van een vrijwilligerscursus bij Kom op tegen Kanker kreeg ik de kriebel om actief te zijn in de vereniging. En zo kreeg ik de fijne opdracht om mensen die contact opnemen te verwelkomen en hen wegwijs te maken. Met plezier neem ik deze taak op mij en wens ik dit te doen met respect voor elke persoon die ons contacteert.”

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker