NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

INFOdag
12 november 2017

NET & MEN infodag i.s.m. NETwerk Antwerpen-Waasland. Event te Antwerpen, Bluepoint.

NET & MEN Infodag neuro-endocriene tumoren in 2017 in samenwerking met NETwerk Antwerpen-Waasland. Locatie: Berchem BleuPoint

Voor grotere weergave klik op beeld.

Wetenschappelijk programma van deze INFOdag
  • Immunotherapie: wat je wel of niet mag verwachten als NET patiënt – Prof. Dr. Evelien Smits (UZA)
  • Belang van NETwerk – Dr. Willem Lybaert (AZ Nikolaas-AZ Lokeren-UZA)
  • Zin en onzin van de tumormerkers chromogranine A en NSE – Dr. Marc Simoens (ZNA Jan Palfijn)
  • Volgorde van behandelingen bij NET-patiënten – Dr. Wim Demey (AZ Klina)
  • Hoe gaan we verder in NET? – Prof. Dr. Marc Peeters (UZA)
INFODAG 2017 affiche | NET & MEN Kanker
World NET Cancer Day

Naar aanleiding van de wereldwijd gevoerde NET Kanker Dag slaan de vzw en NETwerk Antwerpen-Waasland de handen in elkaar om onze zeldzame kanker onder de aandacht te brengen.

Op vrijdag 10 november (Wereld NET Kanker Dag) waren er infostands in UZA en AZ Nikolaas en vandaag, op onze INFOdag verzorgt NETwerk het wetenschappelijk gedeelte.

NETwerk Antwerpen-Waasland

Negen ziekenhuizen in Antwerpen en het Waasland hebben zich, samen met de Universiteit Antwerpen, verbonden in een netwerk om samen de zorg van neuro-endocriene tumoren te optimaliseren.

 Dit team van arts-specialisten en paramedici, genaamd NETwerk, vormt het eerste netwerk van ziekenhuizen in Europa dat in 2017 erkend werd als excellentiecentrum door de ‘European Neuroendocrine Tumor Society’ (ENETS). https://www.enetwerk.be

Patiënt empowerment

Eén van de doelstelling van de vzw is het verhogen van patiënt empowerment. Heel belangrijk daarbij is dat de patiënt toegang krijgt tot de juiste en up to date informatie. Informeren over de ziekte en hoe ermee omgaan, komt dan ook volop aan bod op INFOdagen.

Lotgenotencontact

Omdat NET & MEN zeldzame ziekten zijn, is de kans klein dat je iemand tegen het lijf loopt met dezelfde aandoening. Patiënten zitten dan ook over het ganse land verspreid. Tijdens bijeenkomsten zoals de infodagen kunnen de mensen elkaar treffen. Er wordt daarom voldoende tijd uitgetrokken voor het ‘ontmoeten’ zelf. Deelnemers krijgen een middagmaal aangeboden en ter ere van de 5-jarige feesteditie wordt uitzonderlijk een dessertbuffet en receptie voorzien. Overleden lotgenoten worden herinnerd in de baobab levensboom.

5-jarig bestaan

De vzw NET & MEN Kanker werd officieel boven de doopvont gehouden op 26 oktober 2012. We nemen de gelegenheid om even terug te blikken naar de realisaties van de afgelopen 5 jaar.

Een speciale vermelding gaat daarbij naar Véronique De Graeve, oprichter van, drijvende kracht achter en tot voor kort voorzitter van de vzw. Véronique blijft als ere-voorzitter haar kennis te dienste stellen van de vereniging. Het voorzitterschap werd overgedragen aan Eddy Deneckere.

4X4-plan

De ambities voor de komende 5 jaar werden vertaald in een 4X4 plan, wat verwijst naar de 4 hoofddoelstellingen met telkens 4 actiepunten waarrond actief gewerkt wordt.

Maartje Van Neygen, meter van de vereniging engageert zich voor de realisatie van dit ambitieuze plan.

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker