NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

Psychosociale steun

De diagnose NEN/MEN kanker, niet te genezen of erfelijk, brengt veel vragen met zich mee zowel emotioneel als praktisch.

Hieronder links naar organisaties en informatie die zowel patiënt als naasten kunnen helpen om hun levenskwaliteit te optimaliseren, zowel tijdens het (soms jarenlang) ziek zijn als in de periode erna.

Gratis psychologische begeleiding bovenop de psychologische dienstverlening in het ziekenhuis.

Stichting tegen Kanker biedt gratis 6 sessies psychologische ondersteuning buiten het ziekenhuis voor kankerpatiënten in ambulante behandeling (hormoontherapie, chemo) binnen de 5 jaar na de datum van diagnose. Ook beschikbaar voor naasten.

→ https://www.kanker.be/patientenhulp/wat-kan-de-stichting-voor-u-doen/psychologische-steun-bij-kanker

Emotionele steun vinden in acties rond solidariteit voor de strijd tegen kanker

Stichting tegen Kanker brengt Levensloop, een indrukwekkend evenement waarbij overwinning wordt gevierd, hoop wordt gegeven aan mensen met of genezen van kanker, hun naasten, mantelzorgers en zorgdragers.

Het is een evenement waar iedereen terecht kan, waar individuen, Vechters en teams wandelen of lopen. Het vindt in veel steden in België plaats, het gehele jaar door. Dus zeker ook eentje dicht in jouw buurt!

Er zijn binnen onze vereniging leden/lotgenoten die zich actief inzetten voor Levensloop. Als zij of hun team tijdens het Levensloop-evenement ook een stand openhouden om extra geld in te zamelen, biedt onze vzw middelen om onze ziekte meer bekendheid te geven (flyers, zebralintjes,…). Vanuit de idee dat lotgenoten elkaar op het event kunnen ontmoeten, wordt het Levensloopinitiatief bij leden/lotgenoten bekendgemaakt.

Dergelijke evenementen bijwonen, op welke manier dan ook, geven zin aan leven-met-ziek-zijn

→ https://www.levensloop.be

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker