NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

INFOdag
17 november 2013

De tweede NET & MEN infodag, in Gent / Zebrastraat

Fotoverslag INFOdag 2013
Programma INFOdag 2013

Het was alweer een interessante, en tevens gezellig en druk bijgewoonde bijeenkomst met meer dan 75 aanwezigen. Want de Zebra-familie hield haar jaarlijkse infodag in, jawel, de Zebrastraat te Gent! Kon het beter gekozen zijn?

Programma
  • Verwelkoming
  • Tips and tricks voor NET, Prof. Karen Geboes (UZ-Gent, dienst gastro- enterologie)
  • Beschikbaarheid van PRRT met Lutetium-octreotate in België: medische en praktische aspecten, Prof. Patrick Flamen (Bordet Instituut Brussel, diensthoofd  Nucleaire Geneeskunde)
  • Leven met MEN – Getuigenis
  • Erfelijke neuro-endocriene tumoren: moleculaire diagnostiek en genetische counseling, Prof. Bruce Poppe (UZ-Gent, Centrum voor Medische Genetica)

Verloop

Professor Karen Geboes gaf een duidelijk overzicht van de verschillende NET’s, de hedendaagse diagnostische technieken en de courante behandelingen. Professor Patrick Flamen had het over de medische en praktische aspecten van PRRT, een behandeling die nu ook beschikbaar is in België. Tot slot gaf Professor Bruce Poppe meer uitleg over erfelijke neuro endocriene tumoren.

Tevens was er genoeg tijd tot vraagstelling, dit zowel tijdens, als na de uiteenzettingen. Ook Dokter Bruno Lapauw, endocrinoloog in het UZ Gent, was aanwezig om de leden te woord te staan.

Wij zijn de sprekers dan ook dankbaar dat zij hun kostbare tijd wilden opofferen voor het goede doel. Bedankt!

Reactie van Marika, een van de genodigden:”Ik dank jullie allemaal voor de interessante en aangename infodag in Gent.Alles was TOP!Eerst en vooral waren er de interessante sprekers die ook achteraf talrijke vragen van patiënten hebben beantwoord.Ik heb zelfs een geweldige tip gekregen van één van de professoren nadat ik een vraag had gesteld.Daarna was er de gezellige broodmaaltijd.Het heeft mij in elk geval een warm gevoel gegeven.

Ik ben héél, héél, héél blij dat er nu een Belgische patiëntenvereniging bestaat. Hartelijk dank Véronique en medewerkers.”

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker