NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

FAMILIEdag
23 april 2017

Met diëtiste Lieve Pensaert in Sint-Katelijne-Waver, Brussel.

Dagverslag door Eddy, kersverse voorzitter van de vzw.

Vol vertrouwen en toch met de nodige spanning vertrokken we op zondagmorgen naar Sint-Katelijne-Waver voor de eerste familiedag zonder Véronique, nu onze ere-voorzitter.

Een verrassend mooi landelijk dorp zonder verkeersdrukte. Toen we een aantal auto’s voor ons de smalle weg naar de Midzeelhoeve zagen inslaan, wisten we meteen dat we niet als eerste zouden aankomen.

Het was een hartelijke en spontane verwelkoming. Voor sommige lotgenoten een weerzien voor anderen een eerste ontmoeting. Iedereen kon rustig kennismaken en tegelijk genieten van de mooie, rustige omgeving. We trokken hierna samen naar de hoeve waar het restaurant werd vrijgehouden voor onze groep.

Fotoverslag FAMILIEdag 2017
Fotoverslag FAMILIEdag 2017

Na het bestellen van een drankje kreeg de diëtiste het woord. Lieve Pensaert is diëtiste met een zelfstandige praktijk en geeft les aan de hogeschool in Leuven. Iemand met ervaring en talent om mensen te coachen. Het duurde niet lang of je kon een speld horen vallen. Lieve wist ons te boeien door te vertrekken vanuit de ziekte en de problemen die ermee te maken hebben. In klare, duidelijke taal kregen we uitleg over voedingsstoffen en calorieën. De tips die ze kon aanreiken waren voor velen heel waardevol. In de gesprekken nadien hoorde ik meermaals ‘dat ga ik eens proberen’. De tijd vloog voorbij en toen men merkte dat we in tijdsnood zouden raken, werden heel gerichte vragen gesteld met telkens een meer dan bevredigend antwoord. Lieve had ons overtuigd dat de eetlust gestimuleerd wordt wanneer je kiest voor dingen waar je zin in hebt. 

We konden onmiddellijk de daad bij het woord voegen want iedereen had zijn keuze kunnen maken en hopelijk had iedereen gekozen voor datgene waar hij trek in had. 

In de namiddag werden we verwacht in het Grom waar we een rondleiding kregen in het museum, op de hoeve en de aangelegde tuinen. We konden afsluiten met een drankje en een deugddoende babbel. Het is fijn als je nieuwe lotgenoten leert kennen en in contact kunt brengen met anderen.  

We kijken uit naar de volgende ontmoeting.

Fotoverslag FAMILIEdag 2017

«De powerpoint die diëtiste Lieve Pensaert op de FAMILIEdag in 2017 bracht»

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker