NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

FAMILIEdag
7 mei 2023

KOERS leidt ons naar Roeselare, psychologe
Ilke Corneillie voert ons naar de rol van naasten.

NET & MEN familiedag neuro-endocriene tumor. Locatie: Stadsbrouwerij De Koninck, Antwerpen

Voor grotere weergave, klik op de foto

Dagplan

Verwacht je aan een gemoedelijke dag, kennisverruimend, actief ontmoetend. Vind samen met je naasten psycho-sociale steun.

  • 10:00 Verwelkoming
  • 10.30 Voordracht door Ilke Corneillie, klinisch psychologe en systeemtherapeute.
  • 12:00 Gezamelijk middagmaal
  • 14:00 Gegidste rondleiding Koers | Contact bij een drankje
  • 17:00 Einde van de Familiedag

Mentale kracht

In haar voordracht “Hidden patient” focust Ilke Corneillie zich op de naaste van de patiënt.

KOERS

Het museum heropende in de zomer van 2018 na grondige vernieuwingswerken. Je mag een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen verwachten. Een gids loodst ons langs een kasseimuur van 90°, uitzonderlijke trofeeën, een Service Course volgestouwd met koersfietsen, getuigenissen van fietsfanaten, beklijvende actiebeelden en een regenboog van wielercollectiestukken.

De après-koers gaat door in het KOERSkaffee. Onder een wielerbiertje of koffietje is het gezellig praten onder lotgenoten.

Samen aan tafel

Samen tafelen wakkert gesprekken aan, daarom tafelen we graag uitgebreid en nemen we er ook voldoende tijd voor.

Locatie

KOERS Museum van de wielersport
Polenplein 15
8800 Roeselare

Wij kunnen deze dag realiseren met de steun van Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker.

Dagverslag

Geschreven door Martine, aanspreekpunt lotgenotencontact binnen de vereniging.

Op zondag tijd vrijmaken om op een mooie locatie lotgenoten te te ontmoeten, dat is iets waar wij naar uitkijken. Hartelijk weerzien wisselt af met nieuwe gezichten verwelkomen. De vereniging groeit…

Lezing

Gastspreekster Ilke Corneillie, psycholoog en systeemtherapeut, blijkt vaardig te zijn in het communiceren met een groep mensen. Het onderwerp ‘ The hidden patïent’ wordt ons stilaan duidelijk. Vanuit haar professionele achtergrond situeert Ilke de patiënt ten opzichte van zijn naaste. We krijgen zicht op het begrip naaste en op de context rond een patiënt.

Reactie op de diagnose, verlieservaringen, steun (of net geen steun) uit je omgeving, … zijn thema’s die aangebracht worden.
Het wordt boeiend als eigen beleving en ervaring worden uitgesproken en gedeeld in de groep. Het voelt als een warm badje dat je met een naaste deelt. Ja inderdaad, op dat moment zijn lotgenoten onze naasten en kunnen we vol vertrouwen en begrip onze persoonlijke gevoelens verwoorden. Achteraf blijkt dit voor iedereen een positieve ervaring. Met dank aan onze gastspreekster.

Koersbezoek

Na de lekkere maaltijd wordt het tijd voor een bezoek aan het Koersmuseum. Twee gidsen wachten ons op om ons anderhalf uur helemaal onder te dompelen in het koersverleden van de streek. Met ver- en bewondering voor de renners van toen, bekijken en berijden we hun fietsmateriaal, afgewisseld met beelden van straffe koerswinnaars!

Afsluiten

Ondertussen breekt de zon door het grijze druilerige weer en kunnen we op het terras gezellig iets drinken en wat napraten.

De herinnering aan fijne contacten namen we mee naar huis.

Beeld dat de NET & MEN Kanker Familiedag aankondigt
Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker