NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

FAMILIEdag
25 april 2015

Comedy voorstelling en culturele wandeling, Blankenberge

Fotoverslag FAMILIEdag 2015

Op zaterdag 25 april werden we om 10 uur verwacht in het Kusttheater Colisée voor de 3de familiedag van onze vereniging.  

De verwelkoming kreeg een extra toets doordat de organisatoren van de Coast Tour 2015, hét motortreffen in Blankenberge, aan de deur post gevat hadden met een collectebus om in de druk bewandelde Kerkstraat de voorbijgangers aan te moedigen een kleine bijdrage te schenken voor onze vereniging.

Voorstelling met Fried Ringoot

Nadat we een plaatsje werden toegewezen in de prachtig gerenoveerde oude filmzaal werden we uitgenodigd door Fried Ringoot, de sitting stand-up roller coaster, om zijn voorstelling ‘En…? Alles goed?’ mee te bleven.  Hij liet ons meegaan in zijn verhaal van alledaagse dingen waarmee hij als kankerpatiënt en rolstoelgebruiker wordt geconfronteerd.  Het werd genieten niettegenstaande het zware onderwerp.  Al werd er hier en daar ook wel een traantje weggepinkt. Na de voorstelling kwam Fried aan iedere tafel nog even navragen hoe we zijn verhaal ‘verteerd’ hadden. 

Lunch, babbels en Belle Epoque

Ondertussen was het tijd geworden om de inwendige mens wat te versterken met een lekkere soep, een vis- of kalkoenbrochette en een lekker dessert. 

En om dit te laten ‘verteren’ mochten we even de benen strekken.  Onder leiding van een deskundige gids trokken we naar de Belle Epoquewijk gevolgd door een bezoek aan het Belle Epoquecentrum.  We werden er ondergedompeld in de zorgeloze, feestelijke sfeer die Blankenberge, een belangrijke badstad,  uitstraalde ten tijde van de belle époque. Een periode van 1870 tot 1914 waarin de Europese burgerij een redelijke welvaart kende.

Rond de klok van 5 namen we van elkaar afscheid in de wetenschap dat we er de volgende keer zeker opnieuw willen bij zijn.

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker