NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

FAMILIEdag
20 juni 2021

Een helende omgeving, een complot of een verhaal. In het Limburgse Alden Biesen vinden we het allemaal.

NET & MEN Familie bijeenkomst in 2021 in Alden Biesen Limburg

Voor grotere weergave, klik op de foto

Programma

10:00 Onthaal met koffiekoeken

10:30 Voordracht ‘Emotioneel welbevinden’ door Nathalie Cardinaels, psychologe en auteur van diverse boeken over omgaan met kanker

12:00 Warme lunch

13:30 Activiteit, kies voor ‘Het Complot’ of ‘Het Verhaal’

15:10 Afsluitend drankje

«De powerpoint bij de voordracht die Nathalie Cardinaels op de FAMILIEdag in 2021 bracht»

Fotoverslag FAMILIEdag 2017

Dagverslag door Martine, lotgenoten contactpersoon.

De plaats van afspraak voor de familiedag 2021 was het uniek kasteeldomein Alden Biesen. De voormalige landcommanderij is nu een congres – en cultuurcentrum van de Vlaamse Gemeenschap. Het kreeg de vermelding van mooiste historische site waarin hedendaagse activiteiten kunnen doorgaan.

Iedereen kwam rustig binnengewandeld en het zomerse weer liet toe dat we elkaar buiten konden opwachten. Het was zo fijn om iedereen weer te ontmoeten. We hadden een hele dag om bij te praten met oude getrouwe lotgenoten en om nieuwe leden te leren kennen. In de ruime zaal stond alles netjes coronaproof klaar zodat iedereen gemakkelijk zijn plaatsje vond. Ieder zat in zijn eigen bubbel. Het was toch even wennen aan de afstand tussen de tafeltjes. Toch stond dit een babbeltje met de buren niet in de weg.

Voordracht ’emotioneel welbevinden’… je kon een speld horen vallen

Na de koffie was het tijd voor de voordracht van psychologe Nathalie Cardinaels. De lezing handelde over emotioneel welbevinden. In haar boek ‘ Omgaan met kanker, een emotionele handleiding voor mensen met kanker en hun omgeving’ heeft ze het over de ziekte die je emotioneel overdondert.

De spreekster opende één voor één het deurtje van herkenbare gevoelens. Terwijl ze sprak, groeide het besef dat die gevoelens heel normaal en acceptabel zijn. Voor iedereen een opdracht om dicht bij zichzelf te blijven en goed te weten wat je zelf belangrijk vindt.

Het was goed te horen dat je best gaat voor je eigen keuzes, dat je voor jezelf mag opkomen en selectief mag zijn in de dingen die je doet. Er werden tools aangereikt om dit te kunnen waarmaken. Het trof me ook hoe ze vroeg om aandacht te hebben voor ons (zieke) lichaam. Om het te koesteren, te verwennen, kortom om het graag te zien.

De reacties waren heel positief. Tijdens een korte pauze was er tijd om na te praten. Het viel me op hoe intens en rustig er met elkaar gepraat werd.

Familie activiteit ‘het Complot’ en ‘het Verhaal’.

Na het heerlijke middagmaal kon het complot en het verhaal beginnen! Onder een stralende zon trokken zij die het complot wilden oplossen met hun tablet doorheen het domein. Elk op zijn tempo waardoor de ene al vroeger op het terras arriveerde dan de andere.

Wie het verhaal wou horen volgde de gids die met pittige verhalen de geschiedenis van Alden Biesen wist te vertellen. De prachtige tuinen, de gebouwen met zijn torens, de lanen en doorgangen met de vele poorten trokken ieders aandacht. Toen een bruidspaar er zijn mooiste foto’s aan het maken was , leek het wel of we in een andere tijd terecht kwamen.

Na een wandeling door de Engelse tuin werd de dag afgesloten met een drankje op het terras.

We kijken nu al uit naar de volgende ontmoeting!

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker