NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

  1. Hoofdpagina
  2.  » FAMILIEdag 2018

FAMILIEdag
29 april 2018

Gasthuis O.L.Vr. met de Roos, Lessen,
provincie Henegouwen

Fotoverslag FAMILIEdag 2018
Fotoverslag FAMILIEdag 2018

Op zondag 29 april verzamelden we met 25 leden in het hospitaal O.L.V. met de Roos.  Niet voor een opname ;-), wél voor een rondleiding in het hospitaalmuseum.

Hôpital Notre-Dame à la Rose

Het “Hôpital Notre-Dame à la Rose” — gesticht in 1242 — is één van de laatste gasthuisgebieden die door de boerderij, tuinen, ijskelder en het kerkhof naast de klooster- en gasthuisgebouwen, zich geheel zelfstandig kon bedruipen. Het vormt de getuige van de manier waarop gasthuizen in de Middeleeuwen functioneerden. Dit gasthuis is zeer uitzonderlijk door de staat waarin het hele gebied bewaard is gebleven, door de verscheidenheid van de constructies en door de grote artistieke, farmaceutische of medicinale collecties, die worden getoond in hun authentieke kader. Het “Hôpital Notre-Dame à la Rose”, het prachtige historische erfgoed van Lessines, was tot aan het eind van de jaren ’80 in vergetelheid geraakt en werd door een klein aantal vrijwilligers opnieuw in ere hersteld. 

Eén van deze vrijwilligers nam ons mee op verkenning doorheen deze toch wel bijzondere wereld.

Na de middag kon wie wou met een audiofoon de medicinale kruiden in de kloostertuin spotten en met lotgenoten een babbeltje slaan.

Aan de reacties van de deelnemers te lezen was het opnieuw een geslaagde dag.

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 
Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker