NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

MOVE with the ZEBRA
8 mei 2022

Fietsen op de grens van het Meetjes- en het Waasland in Oost-Vlaanderen

NET & MEN MOVEdag. Patiënten met neuro-endocriene kanker fietsen een route - 2022 Wachtebeke-Eksaarde-Lokeren

Voor grotere weergave, klik op de foto.

Dagverslag

geschreven door Ilse Criel

Beeld dat de NET & MEN Kanker 'MOVE with the Zebra activiteit' aankondigt
Parcours

We treffen elkaar bij het Provinicaal Domein Puyenbroeck in Oost-Vlaanderen, Wachtebeke. Het fietsparcours voert ons 27 km langs stille vlakke wegen op grondgebied Wachtebeke, Moerbeke, Daknam, Sinaai en Eksaarde. Tussen bossen, polders, akkers, hooiweiden en graslanden zoeken we de Moervaart en Zuidlede. We laten ons onderweg verrassen door de natuurlijke schoonheid van het natuurreservaat ‘De Linie’, het geheim van de Kruiskapel en de volle smaak van een ijsje bij de Farm.

Na afloop zijn we veel natuurschoon, ophaalbrugjes, suikerbietverhalen, deugdoende rustpauzes, toiletbezoeken en vele babbels rijker. En fitter dan ooit tevoren.

Afwisseling doet fietsen!

Bedoeling is te fietsen op een voor iedereen aanvaardbaar tempo en dat is aardig gelukt. Enkele kleinere onverharde (maar o zo mooie) landweggetjes blijken voor sommigen onder ons een uitdaging te zijn. Maar de groep stimuleert, moedigt aan en de schrik wordt overwonnen. Applaus!

Er wordt héél regelmatig gestopt. Om te kijken, te genieten, om de telefoon te beantwoorden, om iets te nuttigen… Dat laatste was door de organisators van deze dag prima bedacht! Naast de Kruiskapel en rond een gigantische boom (de omtrek wordt gemeten) toveren ze een frisse prosecco-druifjes picknick uit hun fietstassen. Zalig momentje om van elkaar en het landschap te genieten en het bizarre verhaal van de gids bij de kapel te aanhoren.

De rit mag wat lager duren…

Iedereen is er mee eens, de rit mag wat langer worden! Handig als de organisator deze streek op zijn duimpje kent. Een extra toertje is dan snel gefixt. Domein Puyenbroeck doorkruisen blijkt de ideale afsluiter van het parcours te zijn. De meeste bezoekers aan het toeristische domein zijn naar huis waardoor het op deze warme zonnige late namiddag rustig fietsen is.

Het is vandaag ook moederdag in Vlaanderen. Omdat alle meefietsende dames mama zijn, verrast Ilse hen met een handgemaakte broche van wol. Zomaar, omdat geven goed voelt ;-).

Uiteindelijk terug aangekomen op de plaats waar de fietsroute startte bleef iedereen nog napraten bij een lekker avondmaal in Bistro Martha.

Deze schitterende dag is voor herhaling vatbaar! Ook zin gekregen? Misschien zetten we de route online, dan kan je ‘m ook eens doen…

Beweegdag-2022 sfeerbeeld parcours
Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker