NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

MOVE with the ZEBRA
22 juni 2019

Fietsen in Zeeland, tussen Hulst en het verdronken land van Saeftinghe

Move with the Zebra bijeenkomst in 2019 in Zeeland

Voor grotere weergave, klik op de foto.

Op 22 juni verzamelden we met een kleine groep lotgenoten in de buurt van Sint-Janssteen in Zeeuws-Vlaanderen. Met het idee dat bewegen helend werkt, gingen we al fietsend op pad.

Marc, naaste van een MEN-lotgenote, stippelde voor het tweede jaar op rij een tocht uit. Deze keer in zijn eigen (Zeeuwvlaamse) regio. Sint-Janssteen bij Hulst was voor enkele deelnemrs niet echt bij de deur. Zij hadden er al een heuse autorit op zitten en waren blij dat ze nog even de benen mochten strekken vooraleer de 30 km lange tocht aan te vatten. Mede doordat de zon uitdrukkelijk van de partij was voelde het heel uitnodigend aan om van start te gaan.

Move!

Omdat het de bedoeling is te fietsen op een tempo dat voor iedereen aanvaardbaar is, volgt het parcours de vlakke bos- en polderwegen die je in Zeeuws-Vlaanderen overvloedig vindt. In de Clingse Bossen namen we uitgebreid de tijd om onze picknick te verorberen en even bij te keuvelen. Onze tocht bracht ons langs Zeegat, Zandberg en Emmadorp naar het verdronken Land van Saeftinghe wat voor verschillenden onder ons toch wel ‘natte’ herinningen opriep.

Onderweg kwamen we met regelmaat hele groepen fietsers tegen die in tegenovergestelde richting reden. Marc wist ons te vertellen dat zij deel namen aan de Reinhart fietstocht die in deze streek jaarlijks in juni wordt gereden. Mits een kleine inleg kan je daaraan participeren, ben je verzekerd en krijg je onderweg nog wat animatie en versnaperingen extra. Iets wat volgens onze groep wel als een mogelijke optie voor één van de volgende ‘Move with the Zebra’-activiteiten kon in overweging genomen worden.

Dorst, knabbel en babbels

Enkele gesloten etablissementen ten spijt vonden we toch twee leuke plekken waar we onze dorst konden lessen. Cafe Het Verdronken Land, alleen al om de inrichting de moeite waard om te stoppen en paviljoen ‘t Schor waar je als het water de schorren in de Westerschelde binnenkomt bovenop het tij zit, een uniek ervaring en prachtige plek in Paal. Uiteindelijk terug aangekomen op de plaats waar de fietsroute startte bleef iedereen nog nakaarten onder een lekker avondmaal. Op aanraden van Marc waagden we het een dessert(je) te nemen… Het bleek er één voor grote liefhebbers van ijs en verwenkoffie te zijn!

Contente mensen

Alle deelnemers hadden er duidelijk van genoten en na het (fysiek) opladen van de fietsen werd blijgezind de terugrit huiswaarts aangevat. Met de auto, wel te verstaan ;-).

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker