NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

TALK 2the ZEBRA
24 juni 2016

Omgaan met emoties, een bijeenkomst in tKlooster te Zelzate (Oost-Vlaanderen)

Talk 2the Zebra bijeenkomst in 2016 te Zelzate

Op vrijdagnamiddag 24 juni waren we te gast in tKlooster te Zelzate voor onze 2de Talk 2the Zebra.

De hoofdbedoeling van zo’n bijeenkomst is kansen bieden aan lotgenoten om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. We proberen daar dan één of andere activiteit aan te koppelen, bij voorkeur aangebracht door lotgenoten zelf. 

Michael Niclaus

Deze keer werd het een lezing over ‘Anders omgaan met emoties’ door Michael Niclaus. Michael is iemand die een alcoholprobleem had en 5 jaar geleden alle alcohol uit zijn leven gebannen heeft. Ondertussen heeft hij al heel veel scholen bezocht om jongeren bewust te maken van de mogelijke gevolgen die alcohol kan veroorzaken op het dagelijks functioneren, heeft hij verschillende boeken geschreven, was te gast op verschillende TV-stations en haalde hij regelmatig de kranten.

Hij probeert telkens bewust te zoeken naar de positieve kanten van een gebeurtenis ook als deze in eerste instantie heel negatief over komt. Dit lijkt evident maar men moet er wel heel bewust mee bezig zijn, anders lukt dit niet. Vandaar dat Michael het zag zitten om zijn lezing die eigenlijk over een alcoholprobleem gaat voor ons om te buigen tot ‘Anders omgaan met emoties’ of hoe je uit slecht nieuws ook positieve zaken kunt halen waarmee je dan weer makkelijker verder kan.

Talk!

Het werd een boeiende twee uur durende uiteenzetting waarbij de inbreng van de aanwezigen heel waardevol was. 

Voor de lezing hadden we al kunnen genieten van een koffie of thee met een stukje taart en konden we uitgebreid kennis maken. 

Na de lezing kon er nog wat nagepraat worden bij een drankje. 

Het werd een goed gevulde namiddag, maar veel belangrijker was dat de aanwezigen tevreden, gesterkt door het contact met lotgenoten én met positieve gedachten, weer de dagelijkse zaken met nieuwe moed konden tegemoet gaan.

Talk 2the Zebra bijeenkomst in 2016 te Zelzate met Michael Niclaus
Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker