NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

  1. Hoofdpagina
  2.  » 
  3. NIEUWS
  4.  » Documentatie over gezondheid en ziekteverzekering
W
Nieuwsbericht van 17 dec, 2021

Heb je gratis documentatie over gezondheid en ziekteverzekering nodig?

In de medialounge te Brussel vind je veel.

In het gebouw aan de Galileelaan 5, bij de Brusselse Kruidtuin, zijn sinds maart 2021 FOD Volksgezondheid, het RIZIV en het FAGG gehuisvest. In de medialounge, een moderne en gezellige ruimte met mediabalie en koffiebar, kunnen studenten, onderzoekers, professionals en burgers de publicaties, databanken, administratieve documenten en campagnes over het gezondheidsbeleid en de ziekte- en invaliditeitsverzekering gratis ter plaatse raadplegen.

Aangezien het voor externe gebruikers niet mogelijk is om documenten te lenen, kunnen ze wel gratis documenten kopiëren en scannen. Ze kunnen ook een code krijgen om het wifi-netwerk te gebruiken.

ESSO40 Congres november 2021
Publicaties en databanken

Bezoekers kunnen via https://www.vesalius.be/ de volgende bronnen van het Vesalius Documentation and Information Center (VDIC) raadplegen. Ze kunnen ook toegang krijgen tot de betaalde publicaties en databanken, maar enkel ter plaatse.

  • Publicaties: naast de gedrukte boeken, tijdschriften en kranten van de betrokken instellingen, kunnen de bezoekers er 20.000 elektronische tijdschriften (o.a. toptijdschriften als The Lancet en British Medical Journal) en meer dan 7.000 e-books raadplegen via de Limo-catalogus van het VDIC.
  • Databanken: o.a. algemeen (Scopus, Google Scholar), medisch (PubMed, Embase), juridisch (Strada lex, Jurisquare, Warenwetgeving).  In de zoekresultaten van de databanken vinden bezoekers vaak de link naar de volledige artikels, die ze kunnen raadplegen als het VDIC een abonnement voor het betrokken tijdschrift heeft (of als het een gratis artikel is).

 

Administratieve documenten

Naast publicaties en databanken, beschikt de medialounge ook over administratieve documenten (bijv. de omzendbrieven van het RIZIV) en mediacampagnes van de 3 instellingen.

 

Aanmelden

De medialounge bevindt zich op het gelijkvloers van het gebouw aan de Galileelaan (Galileelaan 5, 1210 Brussel) en is elke werkdag open van 9u tot 12u en van 13u tot 16u.

Externe bezoekers moeten zich eerst aanmelden via de kiosk op het gelijkvloers en zullen dan een QR-code ontvangen om naar de medialounge te gaan. Indien nodig kan de onthaalbediende daarbij helpen.

Wie meer info wil, kan altijd vooraf een e-mail sturen naar biblio@health.fgov.be om een onnodige verplaatsing te vermijden.

ESSO40 Congres november 2021
ESSO40 Congres november 2021
ESSO40 Congres november 2021

Nieuwstitel:

Documentatie over gezondheid en ziekteverzekering

Hoofdlijn:

Raadpleeg publicaties, databanken, administratieve documenten en campagnes over het gezondheidsbeleid en de ziekte- en invaliditeitsverzekering.
W
Nieuwsbericht van 17 dec, 2021
W
NIEUWS
W

Omschrijving Categorie

NET Cancer Day - button
U

Vind meer nieuws, zoek onder Categorie

U

Vind meer nieuws, zoek onder Post Tags

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker