NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

  1. Hoofdpagina
  2.  » 
  3. NIEUWS
  4.  » Medisch nieuws —sept.2022 | uit de nieuwsbrief van INCA
W
Nieuwsbericht van 4 okt, 2022

Medisch nieuws, gebracht door INCA (International Neuroendocrine Cancer Alliance)

In haar nieuwsbrief van eind september 2022 wijst INCA op medische ontwikkelingen. Hieronder een kort nederlandstalig beschrijf van de topics. Je kan meer lezen (engelstalig) via de link.
Blijf als eerste op de hoogte van INCA’s internationaal NEN-nieuws, abonneer je op INCA’s nieuwsbrief. Of duik in INCA’s nieuwsbriefarchief
beeld bij Nieuwsbrief van INCA september 2022

over:

carcinoïdsyndroom
carcinoïde hartziekte
NET en klinisch onderzoek
Onc Live

in 4 video’s wordt aangetoond hoe bevindingen na klinisch onderzoek een behandelplan kunnen bijsturen en hoe de NET zich verder kan ontwikkelen naar een carcinoïd syndroom en carcinoïde hartziekte.

over:

PRRT en sunitinib
pNET met meta’s
OCLURANDOM-studie

een studie wees uit dat bij uitgezaaide pNET een behandeling met PRRT (lutetium-octreotaat) in een langere progressievrije overleving resulteert dan wanneer de patiënt met sunitinib behandeld wordt.

over:

Bijnierschorscarcinoom ACC

Bijnierschorscarcinoom (ACC) is een zeer zeldzame NET-tumor. In Italië werden bevindingen op het werkveld getoetst bij patiënten met een niet-gemetaseerde ACC. Het ‘paper’ / resultaat van de studie kan je online lezen:

over:

NET-training voor
internisten en gastro-enterologen
in ziekenhuizen

gastro-enterologen (internisten op de MDL-afdeling) zijn goed geplaatst om aan NET te denken wanneer een patiënt met onduidelijke klachten in het ziekenhuis wordt opgenomen. Onderzoek in het Verenigd Koninkrijk wijst uit dat er maar weinig GE’s over NETs een uitgebreide training/opleiding krijgen. Verhalen van lotgenoten vertellen ons dat ook Belgische internisten nood hebben aan meer NET-kennis.

over:

stijgende incidentie/prevalentie
meer NET diagnoses

anders dan 10 jaar geleden kunnen we stellen dat zowat elke praktiserende oncoloog een patiënt met NET zal behandelen. We zien zowel de incidentie als de prevalentie van NET’s toenemen doordat er het laatste decennium een ongelooflijke vooruitgang in (betere) hulpmiddelen om de diagnose te stellen en behandelopties voor NETs is.

Nieuwstitel:

Medisch nieuws —sept.2022 | uit de nieuwsbrief van INCA

Hoofdlijn:

4 video-NET-getuigenissen — vergelijkende studie behandelen van uitgezaaide pNET met PRRT of Sunitinib — over bijnierschorscarcinoom, gastro-enterologen en NET-trainingen — stijgend aantal NET diagnoses moeten oncologen wakker schudden
W
Nieuwsbericht van 4 okt, 2022
W
NIEUWS
W

Omschrijving Categorie

NET Cancer Day - button
U

Vind meer nieuws, zoek onder Categorie

U

Vind meer nieuws, zoek onder Post Tags

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker