NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

  1. Hoofdpagina
  2.  » 
  3. NIEUWS
  4.  » Gratis parkeren op niet voorbehouden P-plaatsen
W
Nieuwsbericht van 17 jul, 2023

Beschik jij over een mindervaliden parkeerkaart?
Wil je de wagen parkeren op niet voorbehouden P-plaatsen?

Denk er aan! Registreer de nummerplaat van je wagen!
P-kaart-handicap parkeren op niet-voorbehouden plaatsen - registreer je mindervalidenkaart

Mensen met een beperking die over een parkeerkaart beschikken kunnen in sommige steden (Gent, Antwerpen, Brugge, enz…) gratis parkeren buiten de voorbehouden parkeerplaatsen. Een goeie zaak want er zijn te weinig voorbehouden plaatsen.

MAAR | Gebruik maken van dit recht doe je beter niet onvoorbereid in Antwerpen, Oostende, Genk en Sint-Niklaas. In deze steden dient namelijk de nummerplaat van je auto geregistreerd te staan, anders riskeer je een parkeerboete. Let wel: registratie is nergens nodig als je de wagen met P-kaart op voorbehouden plaatsen parkeert.

Registreer je nummerplaat als je beschikt over een gehandicapten parkeerkaart en gratis op niet-voorbehouden plaatsen wil parkeren in volgende steden:  AntwerpenOostendeSint-NiklaasGenk (ook andere steden kunnen zich in de toekomst nog aansluiten bij deze maatregel).

De aanvraag doe je via de website van de desbetreffende stad (weblinken hierboven). De registratie geldt voor maximum twee nummerplaten. Goedkeuring van de aanvraag duurt enkele werkdagen. Geldigheidsduur van de registratie verschilt per stad. Ook na registratie dient de parkeerkaart zichtbaar voor de ruit te liggen.

CONTROLE OP GEPARKEERDE WAGENS  | Parkeercontroleurs scannen handmatig of automatisch de nummerplaat van het voertuig om te zien of de auto parkeerrecht of een vergunning heeft.  Ze controleren dus niet meer met eigen ogen of er een geldige parkeerkaart achter de voorruit ligt. Dat is de reden waarom je je nummerplaat moet registreren bij de stad. Steden kunnen autonoom beslissen over regelgeving en wijze van controleren.

OPHEF  | Deze ‘eerst registreren’ maatregel zorgt voor heel wat beroering bij mensen met een beperking en hun mantelzorgers: onduidelijkheid, extra administratie, vooraf plannen verplicht, geen lijst met steden waar registratie verplicht is, geen uniform registratiesysteem in Vlaanderen, België laat staan Europa, …

Nieuwstitel:

Gratis parkeren op niet voorbehouden P-plaatsen

Hoofdlijn:

Mensen met een beperking die over een parkeerkaart beschikken dienen zich in enkele steden te registreren om gratis te parkeren op niet-voorbehouden plaatsen.
W
Nieuwsbericht van 17 jul, 2023
W
NIEUWS
W

Omschrijving Categorie

NET Cancer Day - button
U

Vind meer nieuws, zoek onder Categorie

U

Vind meer nieuws, zoek onder Post Tags

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker