NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

Wij zijn #notaunicorn. Doe mee!

NL | FR

Wij zijn #notaunicorn. Doe mee!

  1. Hoofdpagina
  2.  » MEN – Behandeling

MEN behandelen

Onderzoek en behandeling MEN type 1

De verschillende tumoren die bij MEN1 ontstaan, zijn door bloedonderzoek aan te tonen. Vroege herkenning van mogelijke dragers van MEN1 is van belang voor een zo goed mogelijke behandeling. De behandeling van tumoren in hypofyse en alvleesklier zal veelal bestaan uit medicijnen. Wanneer tumoren in de bijschildklieren zijn aangetoond worden de aangedane bijschildklieren meestal operatief verwijderd.  Wanneer het noodzakelijk is alle bijschildklieren te verwijderen kan een klein stukje van een bijschildklier in de onderarm worden getransplanteerd om zo de aanmaak van hormonen te laten doorgaan. Bij behandeling kan men in het algemeen een normaal leven leiden.

 

Onderzoek en behandeling MEN type 2

De aanwezigheid van tumoren in de schildklier, de bijschildklieren en bijnieren kan met bloed- en urineonderzoek of een scan (bijvoorbeeld MRI) worden aangetoond. Vroegtijdige herkenning maakt afdoende behandeling mogelijk.
De behandeling bestaat vaak uit het operatief verwijderen van de betreffende organen. Vanwege de mogelijke kwaadaardige ontaarding van schildkliertumoren wordt de schildklier zo vroeg mogelijk verwijderd. Wanneer bij kinderen door DNA-onderzoek is vastgesteld dat zij drager zijn van de ziekte, zal de schildklier op jonge leeftijd worden verwijderd. Bij MEN 2A wordt geadviseerd dit te doen voor het zesde levensjaar. Bij MEN 2B zelfs voor het tweede jaar. Met vervangende medicijnen kan men in het algemeen een normaal leven leiden.

Binnenkort hebben wij meer informatie over het behandelen van MEN voor u klaar.

In opbouw.

In opbouw.

Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 
Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 

© vzw NET & MEN Kanker