NL | FR  

Esperity helpt je om lotgenoten te vinden.

Het FAGG is de bevoegde overheid op het vlak van de kwaliteit, de veiligheid en de doeltreffendheid van de geneesmiddelen en de gezondheidproducten.

LevensEinde Informatie Forum. Een waardig levenseinde voor iedereen.

Via Pawshake kan je in het hele land betrouwbare en geverifieerde dierenvrienden vinden die bereid zijn om op je huisdier te passen. Dit zijn zowel gastgezinnen als petsitters die aan huis komen. Zoek op je woonplaats of postcode en blader door de talrijke profielen in je buurt.

RaDiOrg.be is de Belgische alliantie van patiëntenorganisaties voor zeldzame ziekten, erkend door Eurordis.

Recht op Waardig Sterven vzw is een Opinie- en Actiegroep rond Gezondheidsproblematiek die ijveren voor het behoud van de eerste Belgische euthanasiewet en voor de verbetering & aanvulling ervan.

Het RIZIV is een federale instelling die, net als de ziekenfondsen, een cruciale rol speelt. Het RIZIV organiseert , beheert en controleert die “verplichte verzekering” in België. Het RIZIV staat onder het toezicht van de minister van Sociale Zaken. Het Instituut organiseert ook het overleg tussen de verschillende actoren van de verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen.

Sanconet is een website voor patiënten en hun mantelzorgers die de meest geschikte medische zorgen willen, en op de hoogte willen zijn van de laatste nieuwe behandelingen.

De Stichting heeft als doel preventie van en de strijd tegen kanker, onbegrensd, in al zijn vormen, zonder onderscheid van taal, streek of ras, apolitiek, zonder filosofische of religieuze vooroordelen.

Kom op tegen Kanker is een vereniging zonder winstoogmerk en is als koepelorganisatie het centrale aanspreekpunt voor iedereen die met kanker te maken heeft: patiënten, hun familie en vrienden, de medische wereld, onderzoekers en iedereen die bij preventie van kanker en patiëntenbegeleiding betrokken is.

Het Vlaams Patiëntenplatform vzw is een onafhankelijk platform van een 90-tal patiëntenverenigingen uit Vlaanderen (waaronder Wij Ook België) en streeft naar een toegankelijke zorg op maat van de patiënt en zijn omgeving. Het Vlaams Patiëntenplatform vzw wenst dat patiënten op actieve wijze deelnemen aan het gezondheidsbeleid en de gezondheidszorg.